Informatie

Informatie

De FML wordt binnen de sociale verzekering gebruikt om de belastbaarheid in kaart te brengen. De online FML tool biedt u de mogelijkheid om dat te doen, ook als u niet werkzaam bent bij het UWV.

Wat is de FML?

De FML is een veelvuldig gebruikt hulpmiddel voor de verzekeringsarts van het UWV om de belastbaarheid en/of de beperkingen van een verzekerde werknemer in kaart te brengen.

De FML is een onderdeel van het CBBS, het Claim Beoordelings en Borgingssysteem van het UWV. Dit systeem wordt door verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen van het UWV gebruikt bij claimbeoordelingen in het kader van de in Nederland geldende arbeidsongeschiktheidswetten.

In de FML wordt systematisch aangegeven in welke mate, frequentie en/of werk uren per dag een werknemer belastbaar is. De belastbaarheid wordt afgezet tegen de belasting van het werk om te kunnen beoordelen in hoeverre een werknemer al dan niet geschikt is voor de functie.

Rubrieken binnen de FML

online FML Tool

Met de online FML tool kunt u via uw Internet Explorer (browser) (of Chrome, Firefox, Safari e.d) de vragen binnen de rubrieken van de FML invullen.

Nadat u deze heeft ingevuld klikt u op het PDF icoon om het rapport te genereren. Het rapport wordt direct op uw computer gedownload.

De gemakken van de online FML Tool:

Klik hier voor een voorbeeld rapport met een op maat gemaakte huisstijl

Klik hier voor een video impressie/demo.

Opmerking: In het proces van de vragen beantwoorden en het opstellen van het verslag als PDF document slaan wij op geen enkele wijze gegevens op.